Hvorfor skal jeg køre med cykelhjelm?

25 februar 2021 Astrid_Pedersen

editorial

Måske tænker du, at det ikke er nødvendigt at køre med cykelhjelm. Du overlevede trods alt din barndom hvor cykelhjelme dårligt nok var opfundet for andre end Tour de France ryttere. Der ud over er du en dreven cyklist som ikke har haft et styrt i årevis. Og så er det vel begrænset hvor stor skade man kan tage af et bette styrt.

Men her skal du huske at der faktisk ikke skal særlig meget til for at få en slem hjernerystelse. Mange mennesker døjer i årevis – og for fleres vedkommende faktisk hele deres liv – med følgevirkninger af hjernerystelse.

Når hovedet rammer asfalten vil du således kunne få ændret dit liv på et split sekund. Og risikoen for farlige blødninger i hjernen samt kraniebrud er ligeledes til stede når du bevæger dig rundt på danske vaje, gader og stræder uden cykelhjelm.

Find din nye cykelhjelm online – det betaler sig

Til gengæld kan du minimere denne risiko ganske behørigt når du vælger at iføre dig en godkendt cykelhjelm. En sådan kan nemlig beskytte såvel din hjerne som din kranieskal mod de værste slag og dermed skåne dig for svære hoved traumer.

Dette gælder uanset om du dyrker landevejs cykling, mountain biking, eller blot fornøjelses ture ud i det blå – eller om du hver eneste dag bidrager til din fysiske sundhed ved at tage cykle til arbejde. Og en cykelhjelm behøver ikke at tage sig dårligt ud. Det kan sagtens lade sig gøre at finde en cykelhjelm som er både smart og moderigtig samtidig med at den yder den optimale beskyttelse af dit hoved. Det er blot et spørgsmål om at lede de rigtige steder.

Hos Cykelhjelm.dk, som er en dansk online forhandler af cykelhjelme og andet udstyr og tilbehør til cykler og cyklister, finder du et stort udvalg af cykelhjelme i høj kvalitet – se dem alle på https://www.cykelhjelm.dk/ 

Flere Nyheder