Kan autogenbrug godt blive for gammelt?

04 januar 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

For at svare på overskriften i rubrikken med det sammen: Ja, ens autogenbrug kan godt blive for gammelt, og det vil vi tale lidt om i denne artikel.

Vi taler selvfølgelig ikke om, at delene kan blive gamle på samme måde, som man ser det med mad, der bliver fordærvet eller lignende.

Men hvis man skal blive i den analogi, kan man faktisk godt sige, at ens autogenbrug kan blive så gammelt, at det simpelthen ikke kan bruges længere andet end til at smelte om, hvis det for eksempel er af metal.

For dette autogenbrug kan ruste, det kan sætte sig fast og låse sig sammen om sig selv, simpelthen fordi det ikke bliver brugt eller ikke er blevet brugt længe nok.

Nogle gange kan man være heldig, at man kan få liv i det igen, men ofte er man ude i, at man skal kalkulere med, at den slags autogenbrug har en udløbsdato.

For det er skabt til at blive brugt, så det med at lade det ligge og ikke bruge det er ikke ensbetydende med, at man skåner det – tværtimod kan man netop risikere, at det forgår i sig selv.

Så hellere lidt eller meget slitage end slet ikke blive brugt.

Dernæst kan man også risikere, at man ligger inde med noget autogenbrug, som simpelthen ikke bliver brugt i moderne biler længere – og måske er det så sjældent, at det kun bliver benyttet i få veteranbiler nu om dage.

Så kan det måske bedst svare sig at sælge det til en samler eller et museum, der vil have større gavn af det.

For at man undgå dette med at ligge inde med gammelt autogenbrug, så kan man have orden i ens lager og lave en oversigt over, hvad man har liggende, når man sælger og får nyt ind.

Skal du helt specifikt bruge skrotbiler i Nordsjælland for eksempel, er der kun ét rigtigt sted at handle, og det er hos Kroghsautogenbrug.dk.

Flere Nyheder