Indretningen i et autoværksted har ændret sig gennem tiden

15 december 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Sådan noget som at tage på et autoværksted i Blokhus kan måske forekomme som en lidt beskidt fornøjelse og som noget, der foregår langt, langt ude på landet og er lidt tilbagestående.

Men du ser faktisk resultatet af en udvikling med at få ordnet og klaret ens bil, også selvom de arbejdende folk måske har olie på hænderne – det er jo en del af arbejdet.

Man er jo ikke på besøg hos en bilforhandler, men hos en mekaniker, og det er nok mest i sekretariatet og i økonomiafdelingen, at der er pænt og renligt. Resten skal jo gerne give udtryk af, at man arbejder igennem, hvilket skaber skidt.

Men selvom det måske kan forekomme dit lidt ulækkert og gammeldags med af det fysiske mekanik, maskiner og videre, så er det noget nær fremtiden, du besøger.

Sådan har et autoværksted ikke altid set ud

Tidligere måtte man klare sig selv, hvis bilen gik i stykker, da der kunne være langt til den nærmeste mekaniker og autoværksted.

Man havde også et autoværksted tilknyttet en bilforhandler, så de to ting var slået sammen. Her havde man specialiseret sig i at sælge og ordne bestemte biltyper, og den slags ser man også i dag.

Selv sådan noget som en tankstation startede som et autoværksted, hvor det så har udviklet sig til, at mange af den slags bikser har ændret sig til at dele sig op, selvom man stadig kan finde dem sammen.

Man kan endda besøge en skrothandler og være heldig, at de har et autoværksted sådan et sted også.

Måske har du endda et interimistisk af den slags derhjemme!

Men den mest markante forvandling er nok, at man har fået nyere maskiner sådan et sted, roder med nyere biler i større omfang, end man gør med de gamle og selve omgivelserne.

Der er også kommet større fokus på sikkerheden.

Flere Nyheder