Er det muligt at undgå stenslag?

15 juni 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

“KLONK”, den der lille, irriterende lyd, der lige er niveauet tungene og det hårdere end et hårdt omgang regnvejr på bilen, som tager fokus fra ens radiolytning, eller hvad man ellers lige laver i trafikken, mens man kører bil.

Pludselig kigger man febrilsk omkring sig, og ens hjerterytme begynder at blive øget, og hvis man endda ligefrem under kørslen kan se konsekvensen af den lille, men stadig insisterende lyd, så vender ens mundvige sig pludselig nedad, og man kan mærke nogle åndssvage udgifter nærme sig, som man ikke havde kalkuleret med.

Nemlig: man er blevet ramt af et stenslag på bilen.

Men er det egentlig muligt at undgå den slags, så man ikke skal hen og have rettet op på den slags eller for den sags skyld leve med det, selvom det ofte medfører et nedslag i prisen, når bilen skal sælges, hvis den nye ejer ønsker det fjernet?

Dette har mange billister spekuleret over længe, og bilproducenterne forsøger da også at udvikle designet på bilerne, så sten enten ikke rammer biller eller også ikke bliver slynget op i samme omfang og rammer en selv eller andre.

Dette har dog nok lange udsigter, og faktisk kan man sige, at den bedste metode til helt at undgå stenslag, der er at køre alene uden aldrig at møde andre billister og så helst kun på asfalt.

Du kan nok se, hvor meget begrænset ens kørsel pludselig ville blive det?

Derfor er forebyggende metoder og modvirkning af stenslag nok den bedste løsning i det lange løb, og dette kan da bestemt også køres billigt, specielt hvis man er en af de billister, der ofte oplever stenslag.

Det er nok noget nær uundgåeligt med stenslag, men derfor er det ikke ensbetydende med, at man ikke skal blive ved med at blive klogere på emnet for at komme det til livs, så læs mere om stenslag hos alt-autoglas.dk, der nok er de førende eksperter i reparation af stenslag og kan klare alle typer af opgaver med stenslag.

Flere Nyheder