Antirust til sikring i lang tid

05 februar 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

I gamle dage ville man nok have ønsket, at man havde opfundet noget effektivt antirustmiddel, så man kunne holde på jernmaterialerne med videre i lidt længere tid.

Der er jo ligefrem hele tidsperioder, der er opkaldt efter materialer, som man har døbt dem, som man er begyndt at spore dem baglæns for vores udvikling: bronzealderen, jernalderen med videre.

Dette siger noget om, hvor stor betydning det havde for os, at vi kunne svejse, sammensætte og konstruere ting sammen af disse materialer, for ikke at snakke om hvor stor og vigtig en handelsvare disse ting var.

Det er også via handel med disse materialer, at vi kan spore, hvor bred handlen har været og med hvem i sin tid – på den måde er vi blevet bedre til at forstå vores fortid.

Dengang skulle materialerne oftest laves i hånden og ikke som serieproduktion, men ofte havde man held til at lave våben ret ens, men det tog så også ret lang tid; og selvom man i dag bedst kan lide at få lavet tingene i hånden, så ville man nok dengang have ønsket, man var mere effektiv med serieoproduktion.

Samt at man havde bedre forstand på at lave dem mere sikre, så de kunne holde længere – specielt med våbnene.

De ville især nok have ønsket sig, at man kunne have givet dem noget antirust, så de våben kunne have holdt sig lidt længere på slagmarken under forskellige vejrforhold og holde til at være med i flere slags.

Heldigvis er antirust jo kommet til siden, og selvom vi ikke bruger det på våben i samme omfang, så gør vi det specielt med biler, da de skal køre langt og være ude i meget slags vejr – specielt her i Danmark.

Vernermortensen.dk kan for eksempel meget specifikt blandt andet hjælpe dig med rustbeskyttelse i Silkeborg, så du ikke skal bruge mere krudt på at finde frem til, hvem der skal gøre det for dig der.

Flere Nyheder