3 tidspunkter du bør tage forbi din mekaniker

02 november 2021 Steffen Petersen

editorial

Som bilejer er det uundgåeligt, at der ikke kommer tidspunkter, hvor det er nødvendigt at tage forbi mekanikeren. For at spare dig besværet med at finde ud af hvornår det er en god idé, så har vi her i indlægget samlet 3 tidspunkter, hvor du med garanti skal køre forbi dit lokale autoværksted.

Når motorlampen lyser

Hvis du på et tidspunkt kommer ud for at motorlampen begynder at lyse, så er det bare med at komme forbi en mekaniker hurtigst muligt. Motorlampen lyser oftest kun, hvis der er noget galt, som kan ødelægge hele motoren. Derfor er det meget vigtigt, at man ikke bare fortsætter med at køre, hvis man har flere hundrede kilometer hjem. Har man langt hjem, så bør man finde en mekaniker i det område man er i fremfor at vente.

Hvis bilen skal synes

Hvad end din bil er i god eller dårlig stand, så er det altid en god idé at køre forbi ens mekaniker inden den skal synes. Dette skyldes, at en mekaniker vil kunne gennemgå bilen og fikse eventuelle fejle inden synsmanden finder dem. Ved at gøre dette, så slipper man for at skulle betale ekstra for at få bilen tjekket af en synsmand mere end en enkelt gang. Derudover så skal man typisk altid have ordnet bremser, hvis det er 2 år siden sidst.

Når der er mislyde

Oplever du mislyde fra din bil, så er det en dum idé bare at ignorere dem. Her anbefaler vi på det højeste, at du tager forbi din mekaniker hurtigst muligt og får tjekket hvad mislyden kommer fra. Hvis du er uheldig, så kan det nemlig være noget, som kan ødelægge mere end højst nødvendigt, når man ikke tager forbi sin mekaniker for at få det tjekket. Et eksempel er f.eks. hvis det er ens tandrem der ender med at springe, så er ens motor så godt som død.

Flere Nyheder